Sayfalar

27 Ekim 2010 Çarşamba

Keçe İşleme Bileklik Mavi Kuş

SATILDI
 Dünkü keçe işleme bileklikle eş zamanlı çalıştığım başka bir parça.
Bu tasarıma da kuş kondurdum sahibinin isteği üzerine. Dolgulu kuş yapmaktan sıkılmıştım, çok dinlendim bu çalışmaları yaparken.
Tüm keçe işleme çalışmalarım burada
       Yüzük mü? Çok şahane değil mi? Pelin'den aldım, geçen hafta geldi ama şöyle uygun birşeyler giyip doya doya takamadım. Günlük kullanmaya da kıyamadım. Fotoğrafa dahil etmek istedim. Rengi de bilekliğe çok uydu.

26 Ekim 2010 Salı

Keçe İşleme Bileklik Sarı Kuş

SATILDI

Önizlemesini paylaştığım keçe işleme bileklikler bitti.
 Sonunda bilekliklerime de kuş kondurabildim, çok mutluyum :)
Bilekliğin üzerindeki yüzüğün bileklikle bir alakası yok. Bir sonraki postta diğer bileklikle birlikte anlatırım hikayesini...

25 Ekim 2010 Pazartesi

Handmade With Love By Sesiber For Her Dear Big Baby Son :)

       Bugün Pazartesi olması sebebiyle birikmiş ev işleri, yemek vs... arasında aklıma adam kurabiye yapmak düştü. Üst katı bitirip alt kata iner inmez ekmek yapma makinasına koyduğum malzemeler hamur haline gelirken işlerimi bitirdim.
       Bugün keçe bileklikleri fotoğraflayacaktım ama son kalan şarjımı da kurabiye adamlara harcadım. Zaten şu an itibarıyla benim de şarjım bitti. Hatta çok ta uykum geldi. Son bir hamleyle mail cevaplayıp post yazıyorum.
       Öğlen yemeğine eşim geldiğinde fırından henüz çıkmışlardı. Bebek gibi sevdi adamları. Tabağa dizmeme yardımcı oldu. Adamların bazıları kafalarını kaldırıp Chucky gibi bize bakıyorlar :) Tepsinin kenarına denk gelmiş kafaları, öyle pişmişler.
Adamların bazıları da sebepsiz yere neşelendiler, tıpkı benim gibi :)
 Hamurdan cevizden küçük bir parça ayırıp elimde kakaoyla karıştırdım. Damla çikolatam kalmamış. Gözleri ve düğmeleri kakaolu hamurla yaptım. Kalanından da tabaktaki köpeği yaptım.
       İş yorgunluğunun üzerine terapi gibi oldu kurabiye yapmak. Kurabiye pişen ve kokusu her yere yayılan ev bana hep sıcak ev, yuva duygusunu verir. Yaptığı kurabiyelerin, poğaçaların içine sevgisini katmayan anne var mıdır acaba???
Belki lazım olan olur. 
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr tereyağ ya da yarım paket margarin (oda sıcaklığında diyor ama ben makinada yoğuracağım için mikrodalgada azıcık erittim )
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • aldığı kadar un
Afiyet olsun...


Kış Kuşları...

Biten siparişlerden numuneler...

Beyaz hariç diğerleri gibi koyu renk kuş hiç çalışmamıştım. Kuş kartelamda bu vesileyle yerlerini aldılar.

23 Ekim 2010 Cumartesi

Önizleme- Keçe İşleme Bileklikler

 Bu aralar yine bir sürü kuş yaptım. Kuş yapmaktan sıkıldığım anlarda da bunları yapıyorum. Belki bu akşam bitiririm...

20 Ekim 2010 Çarşamba

Facebook Tanıtım Etkinliğimiz 3. Gün

       Bir önceki postumda start verdiğim Facebook tanıtım etkinliğimiz tam gaz sürüyor. Siparişler, ev, etkinlikle ilgilenmek derken bloga yazamadım. Bugün daha 3. günümüz ve çok verimli geçiyor.
Bakınız tanıttığımız bazı arkadaşlarımızın yorumları :

Pelin Giydiren Merhabalar,
Bu etkinliğin nasıl faydalı olduğu konusunda Rapor vermek istedim :) ;
Daha sabahleyin iyi bir sipariş aldım ve pasajda Like yapanların sayısı bugüne kadar 6 iken şu anda 114 kişiye ulaştı.. Aynı şekilde facebook sayfamdaki beğenen sayısı da arttı.. Kısacası amacına ulaştı benim için diye düşünüyorum..
Öncelikle Sibel Ablama ve diğer tüm katılımcılara çok çok teşekkür ediyorum..
Herkese bol satışlar, başarılar...

Gülden Takı Tasarım Sibel Hanım size çok teşekkür ederim.Bu etkinlik sayesinde 150 kişi yi buldu benim sayfamın beğenisi.Ve sipariş aldım..:)Aksaklıklar olabilir,biraz anlayış ve hoş görülü olmak gerek.
Bu etkinliğe katılıp, bu gün beni tanıtan ,ürünlerimi paylaşan ve güzel yorumlar yapan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletirim..

Deniz özyol özkorkut valla benimde pasajda satislar basladi. bu sayfadan bile etkisi oluyor. daha listede yayinlanmadim ama..super!!! aklinla bin yasa sesi :))

Tiryaki Hobi ben de henüz tanıtılma sıram gelmeden satışlara başladım.
dün 5 adet satışım oldu pasajda.
çok güzel bir etkinlik oluyor.
emeği geçen herkese tesekkür ederim..

       Ben çok mutluyum. Tüm yorgunluğum, liste hazırlama öncesi ve sonrası yaşadığım stresi, tantanayı unuttum.
       Yardımcılarım da Sergun ve Duru. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Özellikle liste konusunda çok büyük yük aldılar üzerimden...

15 Ekim 2010 Cuma

Facebook Üzerinden El Yapımı Ürün ve Malzeme Satışı Yapanlar İçin Tanıtım Etkinliği

       Facebook sayfamı iş amaçlı kullanmaya başladığımdan beri artan müşteri potansiyelime dayanarak düşündüm bu etkinliği. Kendi çapımda ürünlerini ve ürün sunumlarını çok beğendiğim arkadaşlarımı, dayanışma amaçlı kişisel sayfamda sık sık paylaşıyorum. Çok ilgim olmasına rağmen ben bile, henüz hiç tanımadığım, bilmediğim çok güzel... tasarımları olan kişilerin, sayfaların varlığından yine Facebook paylaşımları sayesinde haberdar oluyorum. Bunu daha geniş kapsamlı yaparsak tanıtımımız artar diye düşünerek bu etkinliğe karar verdim.

        Liste hazırladıktan sonra, tanıtım sırasını çekilecek kurayla seçeceğimiz katılımcıyı, dönüşümlü olarak, ortak vereceğimiz kararla hergün ya da bir hafta içine yayarak, Facebook kişisel sayfalarımızda tanıtacağız. Birçoğumuz sadece arkadaşlarımız için şu anda da zaten yapıyoruz bunu. Daha sistemli bir halde yapacağız hepsi bu...

        Katılım koşulları arasında, -LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN!!!- ürünlerin bu kadar sayfada tanıtılmaya değecek düzgün işçiliği olması, tasarımların özgün olması, fotoğrafların aydınlık, net ve sunumun çok güzel olması, en az 10 ayrı ürün fotoğrafı olması, ürünlerin toplu halde görülebileceği, tanıtılabilecek en az bir blog, site, sayfa (facebook,pasaj vs...) bir platforma sahip olunması ve kurulacak sisteme disiplinli bir şekilde uyulması kuralı var. Aklıma gelen başka detaylar olursa tekrar yazarım. Lütfen bu özelliklere sahip olmayan arkadaşlar katılımda bulunmasın. Sen geç,sen kal gibi bir ayırım yapma zorluğuna girmek istemiyorum

       Kendi sayfası, yeteneği vs... olmayan arkadaşlar gönüllü olarak tanıtıma destek vermek amaçlı katılabilirler. 
Etkinlik sayfası
Katılım isteklerinizi buraya değil, etkinlik sayfasına yazabilirsiniz. 

12 Ekim 2010 Salı

Arda için Yaptığım Doğum Günü Kapı Süsü

        Geçen yıl bebek odası dekorasyonunu ve baby shower partisini paylaştığım kuzenimin oğlu Arda için yaptım bunu. Annesi, evin dış kapısına asacakmış bu kapı süsünü. 9 Kasımda 1 yaşına giriyor Ardacık, küçük erkekim benim :)


11 Ekim 2010 Pazartesi

Tombul, Kokoş Keçe Kuş

      Tamamen kendi tasarımım olan Kokoş Keçe Kuş' umun boyutlu ve dolgulusunu çalıştım. İçi lavanta dolu, misss kokuyor.
 Keçede bu tondaki pembeyi ve kırmızıyı fotoğraflamak çok zor. Ne ışık istiyor ne karanlık, ortayı bulamadım. Fotoğraflar istediğim gibi olmadı, olamadı :(

10 Ekim 2010 Pazar

Çiçekli Elbise Giymiş Kuşlarım

       Bu ara peşpeşe, bol miktarda, çeşit çeşit kuş görebilirsiniz blogumda. Aynı şeyi yapmaktan sıkıldıkça oynuyorum kuşlarla. Bunlar da öyle çıktı ortaya. Hediye ve sipariş olarak oldukça dolu bir hafta beni bekliyor. Geçen hafta biraz hastaydım, elim kolum kalkmadı. Hava kapalıyken tasarım yapamıyorum ben. O nedenle sadece  kuşları hazırladım. Bu hafta yerlerine yerleştireceğim. Kimi yurt içi, kimi yurt dışı birçok seyahatleri var kuşlarımın. Onları yola hazırlamam gerek.

       Güneş bugün güzel yüzünü gösterdi. Kahvaltı sonrası evden çıktık, güzel bir gün geçirdik. Enerji depoladık, güneşle canlandık. Kuzey ülkelerinde, güneş görmemekten dolayı  intihar vakaları çokmuş ya; ben de oralarda yaşasam bir ay sonra ya deliririm ya da hayatıma son veririm herhalde. Ne kötü bir haftaydı Allahım. Tamam kış geliyor ama arada bir de olsa güneşi eksik etme göğümüzden, penceremizden...

Herkese bol güneşli, cıvıl cıvıl, güzel bir hafta diliyorum...

8 Ekim 2010 Cuma

Kuş Kartelam 1

        Geçtiğimiz günlerde yine bol bol kuş yaptım. Kimi kapı süsü olacak, kimi dekorasyonda kullanılacak. Bu kadar çok çeşit yapınca kolajlayıp bir kartela da oluşturdum. Siparişlerim için oldukça kullanışlı oldu böylesi. Farklı renklerde yaptıkça da bu şekilde hazırlamayı düşünüyorum.
 Bebek pembe ve maviler...

Bunlar yarın kapı süsü haline gelecekler...

Bu arada Facebook hayran sayfamı açtım nihayet. Kişisel sayfamı azıcık hafifletmek istedim. Beklerim...

4 Ekim 2010 Pazartesi

Kapı Durdurucu

        Kapı durdurucularını oldum olası severim. Bizim evde de çok gerekli birşey. Sürekli kapı-cam açan biri ve rüzgar alan bir ev olunca vazgeçilmez oluyor. Oğlumun oda ve balkon kapıları yaz boyunca açık ve sürekli çarpıyor. Şimdiye kadar hep ağır objeleri, oyuncakları bu amaçla kullandım. Taş boyamayı düşünüyordum bir fırsat olmadı, dikeyim dedim o da öyle hep öne alınacak başka işlerim oldu. Vaktim olduğunda da kış geldi, gerek kalmadı. 
       Neyse işte, geçen gün burada English Home ve Polo'nun ürünlerini üreten fabrikanın satış mağazasından aldım bu stopperi. İki tane aldım hatta, biri Ada'nın oldu, diğeri Berkehan' ın. Berkehan çok tutmadı, çocuksu geldi sanırım. Ben de torunuma saklarım :)
       Tek kusuru yıkamak istenildiğinde çıkaracak yeri yok. İçinde kılıfı varmış ama dışı tamamen dikili. Alt kısmını söküp, cırt takacağım. Daha çok çok almak istedim, zor tuttum kendimi. Öyle şirin objeler gelmiş ki, koyacak yerim, kullanım alanım olmadığı için almadım. Mutfak için kumaş panolar, sepet kılıfları, kapı altları için, yine denizci temasında ve kedi şeklinde uzun yastıklar, kedili tüller, neler neler vardı... Yine bol bol kurdela, ıvır zıvır, nevresim, çamaşır aldım. Nevresim ve çamaşırlar buradaki indirimli halleriyle bile oldukça pahalıydı. Bu hafta yine gitmek istiyorum. Yeni ürün gelecekmiş. Tekstille ilgili bu tür yerlerin kapısında yatabilirim :) Bazen öyle orjinal kumaşlar geliyor ki, bayılıyorum.