Sayfalar

31 Mart 2011 Perşembe

Blogspot Üzerinden Alan Adına Yönlendirip Blogu Açılmayanlara Çözüm Önerisi

       Yine saçma sapan bir engelleme ve yine çözüm arayışları içinde maymuna dönen bloggerlar. Bir haftayı geçkin bir süredir alan adı alıp, blogspotu alan adına yönlendiren bloggerların blogları açılmıyor farkındaysanız.

       Aynı sorunu geçtiğimiz aylarda da yaşamıştık. Birçoğumuz domain kontrol panelinden dns ayarlarıyla oynayıp com uzantılı bloglarını görünür hale getirmişti. O zaman da kardeşimin kendince çözümüyle benim blogum görünür hale gelmişti. Şimdi tüm com uzantılı bloglar yine açılmıyor. Biz yine aynı yöntemi uygulayarak görünür ve akışı izlenir hale getirebildik. Çözüm kalıcı değil belki ama bu süre zarfında blogunu canlı tutmak isteyenler için kolay ve uygulanabilir cinsten.
       Adım adım, resimli vs... anlatma şansım yok. Domain servis kumanda panelini ben göremiyorum ama kardeşim tarafından yapılan işlemi anlatayım. Siz yapın ya da yaptırın. Nasıl ki, blogspot kumanda panelinden blogspotu alan adlarımıza yönlendiriyorsak, tam tersini domain servis kumanda panelinden alan adımızı blogspot adresimize yönlendiriyoruz. Mesesa, siz görünürde sesiber.com'u tıklıyorusnuz  fakat adres çubuğunuzda sesiber.blogspot.com görünüyor ve sonuçta blogunuz açılıyor, rss adresleriniz değişmeden akışınız takip ediliyor.

Güncelleme : Bununla birlikte yapmanız gerekenler arasında dns ve ipleri de değiştirmek gerekiyor. Aşağıdaki linkteki yönergeleri uygulayabilirsiniz.

http://serdarsabri.wordpress.com/2010/12/

30 Mart 2011 Çarşamba

Keçe Yapraklı Keten Runner

Daha önce de birçok çalışmamda zemin olarak kullandığım, kumaş olarak çok sevdiğim duck keten üzerine keçe yapraklar ve dalları tamamen doğaçlama aplike çalıştım.
Kayınvalidemin mutfak masası için yaptım. Çok beğendi ve salon masası için de istedi. Elimdeki işlerim bitince ya da bitmeden aralarda, sanırım sadece runner çalışacağım. Çünkü iki ayrı kişiye runner siparişim ve yaz gelmeden kendi evime yapmak istediklerim de var.

29 Mart 2011 Salı

İsme Özel Kasnak Pano-Kapı Süsü

 Yeni doğan bir bebişe götürmek üzere, son dakika hediyesi olarak yaptım bu panoyu. Odasına ya da kapısına asılmak için. Bir de anneye lohusa tacı yaptım. Onu fotoğraflamaya vaktim olmadı. Her ikisini de çok beğendiler, ben de mutlu oldum :)

24 Mart 2011 Perşembe

Kitap Okuyan Mutlu, Çevreci Kız Temalı Keçe Bebek Kapı Süsü



Çok severek çalıştığım bir siparişti. Müşterim sadece canlı renklerde çalışmamı istedi ve temaya karışmadı. İçimden bu geldi.
Elbise kumaşı keçe olmadığı için, kenarları atmasın diye makinayla aplike çalıştım.
Kitabı yazdım ve okumayı öğrettim, Facebook'ta bir arkadaşım bu kıza Bilge Kız, dedi. Çok hoşuma gitti :) 
 Kulağa çok hoş gelen bu ismin anlamı Dolunay'mış.
Pasaj'da ve Emek Sensin'de satışta...

16 Mart 2011 Çarşamba

Krem-Kırmızı Keçe Kuşlu ve Vosvoslu Mıknatıslı Perde Mandalları

       Geçen hafta ve bu hafta sürekli kuş tasarlamakla geçti. Kişiye özel çalışmayı çok seviyorum. Bu seri de öyle :) Uyguladıklarımdan biri de, bu kırmızı-krem folk art olmasını istediğim ve tasarladığım kuşlar... Yine doğal keçeden, tamamen el dikişiyle  mıknatıslı perde mandalı üzerine çalıştım.
       İki önceki yazımda önizlemesini paylaştığım vosvoslar serinin ikinci parçası. Çocuk odası için tasarladım. Puantiyeli kumaşı perde üzerinde duruşunu örneklemek için kullandım. Sahibinin seçimiyle alakalı değil yani. Sanırım o düz renk kumaşla kullanacak.

Emek Sensin Ve Pasaj'da satıştalar. 

14 Mart 2011 Pazartesi

Keçe İşleme, Renkli Yaka Kolye

       Geçen hafta annem bizdeydi. Bana bir sürü bere ördü. Yün yetiştiremedim ona. Bana da, "seni hiç beğenmedim, çok boş oturuyorsun," dedi. Halbuki o gelmeden siparişlerimi bitirmiş, ona vakit ayırmak istemiştim. Neyse, inceden laf yiyince keçelerimi alıp oturma odasına taşındım. Bitince annem de çok beğendi. Ben zaten beğenmediğimi sizinle paylaşmıyorum :)

Kalın, doğal keçe üzerine çalıştım. Aslında tam benlik. Üzerinde hiç metal yok.... Emek Sensin ve Pasaj'da satışta...

12 Mart 2011 Cumartesi

Önizleme- Keçe Arabalar Mıknatıslı Perde Mandalları


Aslında bitmiş olan ama topluca paylaşmak istediğim için şimdilik önizlemesini paylaştığım bir çalışma. Sayfam şenlensin, istedim...

Güneşle uyanmak bezgin, miskin ruhuma iyi geldi. Bugün daha iyiyim... Size de iyilikler ve mutlu hafta sonları dilerim. Birazdan sevdiklerime doğum günü hediyeleri ve elyaf almaya gitmek için dışarı çıkacağım. Güzel bir gün olacak sanki :)

Sevgili Günlük- Kar Yağdı, Deprem Oldu, Şöyle Oldu-Böyle Oldu...

Tüm kış beklenen kar hafta ortası geldi nihayet....
       Japonya depremi çok etkiledi beni. Tadım, tuzum yok. Hayat çok boş geliyor.
17. Ağustos2tan sonra herşeyi depreme yoran biz, dün gece Bıdık'ın sabaha kadar ağlarcasına havlamasıyla o soğukta ine çıka bahçede sabahı sabah ettik. Sabah depremi duyduk. Kafada soru işaretleri... Bu akşam internette gezinirken, floresan lambaların deprem öncesi söndüğünü okuduktan bir saat sonra, evdeki tek floresan lambamız kendi kendine söndü, bitti. Supermoona az kaldı :( Kafayı yememek elde değil. Her deprem haberi geriye transfer yapıyor beyinlerimizde, kalp çarpıntısına engel olamıyor insan.

       Çalışma masama oturup aptal aptal oturup, elim hiçbirşeye gitmeden kalktım. Acil olmamakla birlikte, biraz daha süreyi uzatırsam acil olabilecek çok işim var aslında ama bu kötü enerjiyi kimselere geçirmek niyetinde değilim. Böyleyken çalışmayı sevmiyorum. Kendime söz veriyorum, önümüzdeki hafta mutlu ve çalışkan olacağım...

9 Mart 2011 Çarşamba

Emek Sensin Satış Etkinliği

  Aslında geçen hafta başladık bu etkinliğe. Fakat o kadar çok işim biraraya geldi ki, blogda duyuramadım. Daha doğrusu  kafam o kadar çok yerdeydi ki, blogda duyurmak aklıma bile gelmedi.
      
Emek Sensin kısa süre önce üye olduğum, fakat çalışma sisteminden, yöneticilerinin, destek ekibinin ilgi ve alakasından, dinamikliğinden, sürekli sistemi daha iyiye götürmek için gösterdikleri inanılmaz çabadan dolayı çok inandığım, takdir ettiğim ve önünün açık olduğunu düşündüğüm bir el yapımı ürün ve malzemelerinizi satabileceğiniz düzgün bir satış sitesi.  Öyle ki, hemen her yeni haftaya genç ve dinamik ekibin bizler için düşündüğü olumlu ve gelişmeye müsait bir yeniliğiyle uyanıyorsunuz.

 Benim en beğendiğim özelliklerinden, farklılıklarından birkaçı:
  •  Sorduğunuz teknik sorulara anında cevap almak,  
  •  Sayfayı her yenilediğinizde farklı seçkilerden oluşan ekran görüntüleriyle karşılaşmak (bu üyelerin eşit şekilde farkedilebilirliği için çok önemli), 
  •  Fotoğraf kalitesine önem vermeleri (dolayısıyla kapkaranlık, ne olduğu belli olmayan, iç karartıcı ve müşteri kaçırıcı görüntüler baştan elenmiş oluyor), 
  •  Dükkan sahiplerine sunulan uygulamalı projeler (daha fazlası da geliştirilme aşamasında)"
  •  Tekil ve çoğul tıklanma istatistikleri,
  •  Her yüklediğiniz ürünün onaydan geçmesi (kaliteyi artıran bir unsur olduğunu düşünüyorum)  
        Şu anda Emek Sensin'de blog dünyasından tanıdığınız çok aşina isim var. Bizler çoğalmak için Facebook üzerinde yeni bir etkinlik düzenledik. Emek Sensin ekibi de bizimle birlikte ilgi ve alakayla destek veriyor etkinliğimize. Listemizi oluşturduktan sonra sosyal medyayı kullanarak dükkanlarımızı tanıtacağız. Sizler de katılmak isterseniz öncelikle Emek Sensin'e üye olup, en az 5 ürününüzü yükledikten sonra bu yazımın altına yorum olarak ya da Facebook etkinlik sayfasındaki,  dükkan linklerinizi eklemenizi istediğim mesajımın altına  yazarsanız listeye dahil edileceksiniz.

       Yine dolu dolu bir hafta geçiriyorum, önümüzdeki hafta daha da yoğun olacağım. Düzgün bir grup-liste oluşturmak ve sistemli tanıtıma başlamak için bu haftayı da üyeliğe ve ürün yüklemeye ayırmaya karar verdim. Siz de bu zamanı değerlendirin. Onay sürecini de düşünüp biran önce katılımda bulunun. Mart ayının 3. haftası tanıtıma başlamayı düşünüyorum. Birçoğumuz baharlık ürünlerini hazırlayıp sunmaya başladı bile. Bahara güzel bir tanıtımla girelim. Siz de dilerseniz bloglarınızda duyurun.

Hepimize kolay gelsin...

4 Mart 2011 Cuma

Bloguma Dokunanlara Birkaç Söz!

    
       Blogspotun kapatılmasının ardından wordpresse taşınmak yerine, blogumu tekrar alan adıma (sesiber.com) yönlendirdim. Geçen Aralık ayındaki dns engellemeleri yüzünden alan adımı blogspota yönlendirmiştim. Bir öyle bir böyle, bir açık, bir kapalı ve herşeye rağmen paylaşmaya devam ediyoruz :( Gittiği yere kadar... Maymun etttiniz ya bizi, Allah ta sizi bildiği gibi yapsın buna sebep olanlar!!!

       Bizim ülkemizde malesef emek verilerek yapılan hiçbir işe, oluşuma değer verilmiyor. Hep ümitleniyorum ama herşey lafta.
    
       Nice köşe yazarına, yazara 10 basacak kalemler, nice uydurukçu marifetçi medyatik tasarımcılara 10 basacak tasarımcılar, nice pedagoga 10 basacak bilinçli anneler ve aklıma şu anda gelmeyen ne çok düşünen, üreten, paylaşan ve sesini ürettikleriyle dünyaya duyurmaya çalışan blog yazarını birden susturdunuz ya, GÖZÜNÜZ AYDIN !!!

       Yıllardan 2011. Bu yıla yakışmıyor yaşadıklarımız. Öfkem öylesine büyük ki size edepli sözcüklere sığdıramıyorum asıl yazmak istediklerimi.

       Bu kadar mı imkansız sapla samanı ayırmak? ve en önemlisi bu kadar korkunç ne yapmışsız biz "SİTEYE ERİŞİM MAHKEME KARARIYLA ENGELLENMİŞTİR" yazıyor pembe sayfalarımızda??????

      Nasrettin Hoca misali eşşeğimizi kaybettiniz, tenezzül edip buldurunca biz de çok sevineceğiz her zamanki gibi. Alıştık artık... Uyuştuk artık...
     

3 Mart 2011 Perşembe

Bloguma Dokunma

Artık bıktıran, bezdiren bu saçma aç-kapa sistemi yüzünden soytarı edilen internet kullanıcıları adına sesleniyorum.